paraatléta

Kanyó Zsolt vagyok, Fair Play díjas, kerekes székes, dobóatlatléta. Két éves versenyzésem alatt, kétszer választottak az év legeredményesebb sportolójának Nógrád megyében, speciális kategóriában. Sporttevékenységem alatt sokféle cég vitaminjait, termékeit kipróbáltam, és fogyasztottam. Most itt a Pharmanex új táplálék kiegészítő csomagja, amiben háromszor több hatóanyag van, mint az eddigiekben, és csak természetes alapanyagokból készülnek. Benne van mindaz a vitamin, ásványi anyag, és nyomelem, amelyre naponta szüksége van szervezetünknek. Egy hónapi fogyasztás után bátran állíthatom, hogy ezek a termékek nagyon jók, és nélkülözhetetlenek az aktív sportoláshoz!

Friss topikok

MediCenter hírek

2009.03.09. 18:25 :: Paraatléta

MediCenter hírek: Forradalmasítja az egészségügyet a biofotonikus szkenner Beküldő: MediCenter Orvostechnikai Magazin2006-07-24 09:50:51 

Az amerikai Pharmanex vitamin és táplálékkiegészítő gyártó cégnek a Nobel-díjjal kitüntetett RAMAN-spektográfián alapuló biofotonikus szkennere nemrég hazánkba is megérkezett, amely alkalmas az emberi szervezet antioxidáns szintjének fájdalommentes lemérésére.

A technika lényege, hogy az eszköz kék lézer fénnyel megvilágítja a bőrfelszínt, beazonosítja a karotinoidok egyedülálló molekuláris szerkezetét, és végül pár perc alatt kiértékeli a kapott eredményeket. Ez azért is számít forradalmi újításnak az egészségügyben, mert ezidáig csupán a vérből vett minta alapján lehetett megállapítani ezeket az értékeket, amely vizsgálatok nem tekinthetőek mérvadónak, mert csakis a nemrégiben elfogyasztott ételekből a szervezetbe bekerült vitaminokat és ásványokat mutatják ki, a valódi egészségállapotot illetően viszont nem szolgálnak megbízható információkkal.
A Pharmanex kutatói Dr. Werner Gellerman, a Utah állambeli egyetem fizika professzorának vezetésével alapul véve Sir C. V. Raman 1930-ban Nobel-díjjal jutalmazott spektroszkóp-elméletét kifejlesztették az általuk biofotonikus szkennernek elnevezett gépet. A Pharmanex birtokolja a kizárólagos jogokat a bőr karotinoid szintjének nem orvostudományi környezetben való mérését szolgáló biofotonikus technológiára az elkövetkező 16 évben.
A gépben lévő monokromatikus, 473 nanométeren működő, kiserejű kék lézer megvilágítja a bőrt, és ahogyan a fény nekiütközik a karotinoid molekuláknak, azok vibrálni/rezonálni kezdenek, a nanométer érték ezáltal 530-ra emelkedik, s így a kék szín zöldre változik. Minél több antioxidáns található az adott felületen, annál több zöld fény verődik vissza, amit egy spektográf érzékel egy soroló detektor segítségével, a jel intenzitását pedig egy a készülékkel összekapcsolt számítógép kielemzi, és három perc elteltével megjeleníti a képernyőn a kapott eredményeket. A karotinoid antioxidáns számérték alapján személyre szabott megerősítés kapható ily módon az általános antioxidáns szintről, vagyis megállapítható, hogy a vizsgált szervezetnek milyen a betegségekkel szembeni ellenállóképessége.

 

"Ha 40 évvel ezelőtt, mikor néhány mérésemet végeztem, létezett volna ez az eszköz, a lehetőségek végtelenek lettek volna, és akkor ma már nem itt tartanánk"- nyilatkozta Dr. Laster Packer az antioxidáns metabolizmusok egyik nemzetközileg is elismert kutatója.
A többéves kutatómunkát követően a három évvel ezelőtt megjelent szkenner 2005-ben megkapta az év "leginnovatívabb technológiája" címet, az üzleti élet oszkár-díjának számító Stevies Award-ot.

A Pharmanex azonban nemcsak a technológiát bírja, hanem annak segítségével be is bizonyítja, hogy saját LifePak táplálékkiegészítő csomagja a ma piacon fellelhető hasonló készítmények közül a legkiválóbb, amely megkapta a három legnagyobb bevizsgáló cégnek a top-minősítő eredményeit (NSF, ConsumerLab.com, BSCG) valamint a Nutrition Business Journal Product Merit Award címét is.


Több mint ezer klinikai tanulmány bizonyítja a Life-Pak-ban és a testvértermékeiben található összetevők egészségre való pozitív hatásait. A legújabb kutatások nyomatékosítják, hogy az öregedést előidéző legfőbb okok a sejtek oxidálódása és a szabad gyökök DNS-romboló hatása. Klinikailag igazolt, hogy a LifePak védelmet nyújt a szervezetben végbemenő oxidációs folyamatokkal és a szabad gyökökkel szemben, késlelteti az öregedés ártalmas hatásait, valamint csökkenti a rák kialakulását illetve a szívbetegség előfordulását. Az említett jótékony hatást azonban a biofotonikus szkenner is igazolja, vagyis kimutatja, hogy már egy-két havi fogyasztás után is jelentősen megemelkedik a szervezet karotinoid-szintje.

Magyarországon ezidáig a szkennerrel megmért személyek nagy része a kritikus zónába tartozik, azaz az eredmények 0-20.000 között mozogtak. A szakemberek szerint a 20 és 30.000 közötti értékek is viszonylag alacsonynak számítanak, a 30-40.000 közötti antioxidáns szint jó közepesnek minősíthető, az e fölötti tartományba esőkről pedig elmondható, hogy valóban egészséges életmódot űznek, szervezetük telített antioxidánsokkal, és a legnagyobb mértékben ellenáll a betegségeknek. Hazánkban jelenleg hozzávetőlegesen 50 biofotonikus szkenner van a Pharmanex területi képviselőinek birtokában, amelyekkel országszerte rendszeresen végeznek méréseket, és javaslatokkal is ellátják az érdeklődőket szintjük növelése érdekében.


Mindezek mellett a Pharmanex lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy tagja legyen világméretű hálózatának, és megismerkedvén modern és egyedülálló fejlesztéseikkel/termékeikkel, maguk is forgalmazókká váljanak. A cég évente több mint egymilliárdos forgalmat bonyolít, és méltányos jutalékos rendszere révén eddig több mint hétszáz dollármilliomos került ki munkatársaik közül.

Forrás:
http://www.mok.hu/index.php?pg=news_1_17939

Tőzsdén :http://www.google.com/finance?q=NYSE:NUS

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: medicenter hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://paraatleta.blog.hu/api/trackback/id/tr29991930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása